Welkom bij

Ruitersportvereniging Barchem

Activiteiten
RSV Barchem is een actieve club die naast de wekelijkse lessen en jaarlijkse wedstrijden verschillende activiteiten organiseert. Voorbeelden hiervan zijn de altijd gezellige nieuwjaarsrit, het masterspringen en ponykamp. 

Lessen

De paarden lessen iedere week op dinsdagavond vanaf 19:00uur, de pony lessen vinden op woensdagavond plaats vanaf 19:00uur. Er worden afwisselend spring- en dressuurlessen gegeven.
Van maart t/m oktober vinden de lessen plaats op het clubterrein, in de winter wordt binnen gereden bij de Heksenlaak.

Wedstrijden
Jaarlijks organiseert de RSV Barchem verschillende wedstrijden. In de zomer is er een concours hippique en in het najaar wordt de samengestelde wedstrijd (Eventing Barchem) verreden. Naast de officiele wedstrijden wordt in het voorjaar een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor leden van RSV Barchem en een oefencross voor iedereen die kennis wil maken met de samengestelde wedstrijd sport.

nieuws- en

Evenementen

Onderlinge wedstrijd

Op 27 maart 2022 vindt de jaarlijkse onderlinge wedstrijd plaats op het clubterrein bij de Barchutte. Een altijd gezellige wedstrijd waar zowel de paarden als de ponyruiters strijden voor de titel 'clubkampioen' van RSV Barchem.

Zie mail voor verdere info en opgeven.

lees meer
zo 27 mrt
Oefencross

9 en 10 april is de jaarlijkse oefencross rondom de Barchhutte op ons clubterrein
De oefencross is een mooie kans om kennis te maken met de samengestelde wedstrijd sport.

Opgeven hiervoor kan door een mail te sturen naar oefencrossbarchem@gmail.com

lees meer
za 09 apr

SGW

Eventing Barchem

Op 22, 23, en 24 oktober 2021 vindt de jaarlijkse samengestelde wedstijd plaats aan de Looweg/Brinkerinkweg in Barchem.

'Eventing Barchem' is een begrip onder Nederlandse eventingruiters, waardoor jaarlijks eventers uit alle hoeken van het land naar Barchem komen. De cross staat bekend als uitdagend, mooi, eerlijk en afwisselend met veel ruimte om te galopperen. 

Concours

Concours Hippique

Op 18 en 19 juni 2022 vindt het jaarlijkse concours hippique plaats.

Op zaterdag gaan de ponyruiters van start in de dressuur- en/of springring.
Zondag is het de beurt aan de paarden.

De vier- en zestallenwedstrijd zal dit jaar een week later plaatsvinden, op 24 juni.

Over ons

Over ruitersport vereniging Barchem

RSV Barchem is een actieve, betrokken vereniging bestaande uit leden uit Barchem en omgeving. Naast wekelijkse lessen worden er verschillende activiteiten georganiseerd en staat plezier in het paard- en ponyrijden voorop!

De geschiedenis van Ruitersport vereniging (RSV) Barchem begon in 1933 toen de L.R. Markelo in Barchem een demonstratie gaf. Enkele liefhebbers dachten toen: "dat kunnen wij ook".