Welkom bij

Ruitersportvereniging Barchem

Activiteiten
RSV Barchem is een actieve club die naast de wekelijkse lessen en jaarlijkse wedstrijden verschillende activiteiten organiseert. Voorbeelden hiervan zijn de altijd gezellige nieuwjaarsrit, het masterspringen en ponykamp. 

Lessen

De paarden lessen iedere week op dinsdagavond vanaf 19:00uur, de pony lessen vinden op woensdagavond plaats vanaf 19:00uur. Op vrijdagavond is er een lesmoment voor recreanten. Er worden afwisselend spring- en dressuurlessen gegeven. 
Van maart t/m oktober vinden de lessen plaats op het clubterrein, in de winter wordt binnen gereden bij de Heksenlaak.

Wedstrijden
Jaarlijks organiseert de RSV Barchem verschillende wedstrijden. In de zomer is er een concours hippique en in het najaar wordt de samengestelde wedstrijd (Eventing Barchem) verreden. Naast de officiele wedstrijden wordt in het voorjaar een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor leden van RSV Barchem en een oefencross voor iedereen die kennis wil maken met de samengestelde wedstrijd sport.

nieuws- en

Evenementen

Dressuurwedstrijd

Ook in 2023 worden er verschillende wedstrijden georganiseerd

De dressuurwedstrijden zullen verreden worden op 9, 10 en 11 juni en op 16 en 17 september 

De vier- en zestallen rijden op 2 juni

lees meer
vr 09 jun
Springwedstrijd

Ook in 2023 worden er verschillende wedstrijden georganiseerd

De springwedstrijden zullen verreden worden op 24 en 25 juni en op 23 en 24 september bij onze rijbaan aan de Soerinkweg

lees meer
za 24 jun

SGW

Eventing Barchem

Op 21 en 22 oktober 2023 vindt de jaarlijkse samengestelde wedstijd plaats aan de Looweg/Brinkerinkweg in Barchem.

'Eventing Barchem' is een begrip onder Nederlandse eventingruiters, waardoor jaarlijks eventers uit alle hoeken van het land naar Barchem komen. De cross staat bekend als uitdagend, mooi, eerlijk en afwisselend met veel ruimte om te galopperen. 

Concours

Concours Hippique

Ook in 2023 zullen er verschillende dressuur- en springwedstrijden worden georganiseerd. Zie daarvoor de aparte pagina's dressuur en springenOver ons

Over ruitersport vereniging Barchem

RSV Barchem is een actieve, betrokken vereniging bestaande uit leden uit Barchem en omgeving. Naast wekelijkse lessen worden er verschillende activiteiten georganiseerd en staat plezier in het paard- en ponyrijden voorop!

De geschiedenis van Ruitersport vereniging (RSV) Barchem begon in 1933 toen de L.R. Markelo in Barchem een demonstratie gaf. Enkele liefhebbers dachten toen: "dat kunnen wij ook".